Ultima oara cand am mers la vot2 min read

Nov 24, 2009 2 min

Ultima oara cand am mers la vot2 min read

Reading Time: 2 minutes

… si prima data cand nu am votat

Nu am buletin de Bucuresti asa ca a trebuit sa merg la o sectie de votare speciala pentru provincialii “blocati” in Bucuresti.

Am plecat spre vot duminica la ora 14:00. M-am plimbat de la Piata Victoriei pana la Gara de Nord unde am mers la Scoala Nr. 1 “Sfintii Voievozi”.

Am ajuns la ora 14:23.

Am stat la coada pana la ora 17:50. Pana la ora 17:00 nu a votat nimeni in sectia speciala.

Dupa cat de mare era coada si cat de repede se miscau lucrurile mi-a fost clar ca nu am nicio sansa sa votez pana la ora 21:00.

Am avut si senzatia ca nu se doreste sa votam, dar nu stiu daca trebuie sa dau vina pe organizatorii alegerilor sau pe prostia celor care se aflau efectiv in acea sectie de votare.

Nu am putut gasi un raspuns la intrebarile:

1) De ce nu a votat nimeni timp de 2h:30?

Afara era coada foarte mare, dar nimeni nu a anuntat ca procesul de votare e blocat.

2) De ce nu s-a votat ca la Euro Parlamentare?

In orice sectie chiar daca nu aveai domiciliul acolo.

3) De ce nu a incercat nimeni sa eficientizeze procesul?

Spre exemplu, de ce nu a scos nimeni pe o masa afara (in curtea scolii) declaratiile care trebuiau completate? Completarea prelungea foarte mult procesul de votare. Fiecare isi completa declaratia / declaratiile cat statea la coada si inauntru o inmana impreuna cu Cartea de Identitate. Procesul se scurta foarte mult si chiar cred ca se elimina coada.

Fara politica
Fara politica

Vineri, in mod voit, nu m-am uitat la dezbaterea celor 3 candidati. Am preferat sa citesc. Am castigat foarte mult timp.

Duminica am ales sa ies din casa si sa merg la vot. As fi iesit oricum, dar vroiam sa merg sa ma plimb.

Eu duminica am ales gresit si mi-am promis sa nu uit asta. A fost ultima data cand am mers la vot.

PS: in 2004 am stat la coada in Gara de Nord ca sa votez. Nu 3 ore juma’ ca acum, ci mult mai mult – aproape 8. La prima greseala observata, i-am scris si un bilet presedintelui din acea perioada, dar tot degeaba 🙁

8 Comments
 1. Dragos Dehelean
  Hai sa n-o luam in tragic...Toate televiziunile spuneau ca e nebunie la Gara de Nord. Eu cum am stiut sa ma duc sa votez in Chitila-Rudeni? :)
 2. Dragos Tuta
  Asta e motivul pentru care nu am mers la Gara de Nord si am ales Scoala nr. 1 "Sfintii Voievozi". E in zona Garii - in spate la Ibis. Nu am fost la sectiile din Gara - unde procesul de votare a fost blocat inca de la 08:00 de cei veniti cu microbuzele ;)
 3. Dragos Tuta
  Mai mult, stii bine ca te-am sunat si pe tine sa te intreb daca poti sa imi recomanzi o sectie unde se poate vota. Chitila-Rudeni .. pfff ... mai repede mergeam la Pitesti si votam unde sunt arondat.
 4. Dragos Tuta
  Ultima mea participare la vot http://bit.ly/6Whhoi
 5. Paula
  Am patit acelasi lucru la spitalul Coltea. E foarte frustrant. Unii sunt in stare sa voteze de mai multe ori, iar noi nici macar o data. :P
 6. dan
  pacat totusi ca n-ai votat:) ce e trist e ca in timp ce multi doreau pe bune sa voteze, stateau la cozi si nu li se permitea, autobuzele se plimbau linistite prin tara...
 7. Dragos Tuta
  da, mi-a parut si mie rau. concluzia e ca nu mai vreau sa imi pierd vremea cu ei. nu sunt pe genul scarba de politica - mesaj extremist. Pur si simplu mi-am dat seama ca imi mananca prea mult timp si in calitate de spectator / votant.
 8. noi
  a aparut miscareasocialista.ro

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.