Privatizati sistemul medical din Romania2 min read

Mar 10, 2006 2 min

Privatizati sistemul medical din Romania2 min read

Reading Time: 2 minutes

Va scriu din SPITAL. O insotesc pe mama pentru cateva investigatii (analize).

Sunt aici de la ora 07:00 si pana in acest moment (10:42) nu s-a intamplat nimic.

Au trecut 4 ore in care ne-am plimbat de la o usa la alta pentru a obtine, inregistra, semna … hartii. Acte, birocratie si sictir.

Fiecare picatura de sange pentru analize se ia in cabinete diferite, de la etaje diferite si, logic, pentru fiecare cabinet in care esti trimis ai nevoie si de o hartie separata.

Va dau un pont: toate hartiile se obtin de la "FISIER". Fuck – adeverinta de angajat este la "fisier" si nu ne primeste fara ea la analiza … X. De la "fisier" nu se poate ridica adeverinta pentru ca a fost atasata la o posibila fisa de internare…. .

MEDICOVER:

In trecut am ajuns la Medicover prin recomandari de la prieteni care au fost mutumiti de serviciile lor. Am facut la randul meu recomandari.

Toti oamenii pe care i-am intalnit acolo se concentreaza pe nevoia ta de a fi sanatos.
DE CE LA MEDICOVER E BINE?

Simplu, este un actor privat. Pentru a rezista pe piata au nevoie de servicii de calitate care sa satisfaca nevoile clientilor.

DE CE NU AM MERS LA MEDICOVER?

Pentru ca la spitalul din care va scriu lucreaza renumitul profesor XXX. Ieri am fost la cabinetul sau privat, astazi ne-a rugat sa venim la spital. un tip de altfel foarte simpatic si respectat. Are peste 70 de ani, dar va jur ca arata si se comporta de 40.
EVENIMENTUL ZILEI IN SPITAL

Aaaaa. s-a intamplat totusi ceva – a venit MINISTRUL.

Eugen NicolaescuDa, chiar el – Eugen Nicolaescu. Evenimentul zilei in spital a avut un ecou foarte puternic in randurile femeilor de servici. Timp de 10 minute vedeai 2-3 pe metru patrat.

Extraordinar – chiar in acest moment domnul Nicolaescu trece cu alaiul de televiziuni si se opreste sa inspecteze chiar zona in care sunt eu asezat.

Doamna care face pe ghidul spitalului ii explica: "si aici avem afise" aratand cu degetul deasupra capului meu.

Nu am putut sa ma abtin, m-a busit rasul! Fuck! Mi-am adus aminte de Ceasusescu in vizita la fabrica.

Asa ca daca ma vedeti cu laptop-ul in brate si cu gura pana la urechi – intr-o stire, probabil, deloc vesela – la stirile de la ora 19:00 sa nu va speriati.

2 Comments
  1. Marian
    in Romania trebuie sa mai treaca timp pana serviciile medicale particulare sa le surclaseze pe cele de stat. ma refer strict la actul medical, nu la dotari. motivul e simplu: niciodata marele doctor X nu o sa ia salariu de la clinica particulara Y mai mare decat spaga pe care o scoate in spitalul de stat.
  2. Dragos Tuta
    Aici te contrazic Marian. "Cum iti asterni, asa dormi". Daca o sa ne mai tot agatam de argumente stupide (imi esti ruda si imi permit) ca cel de mai sus, o sa ne invartim in cercul asta la infinit. Singura sansa pe care o vad eu este ca firmele private de asigurari sa aiba putere / drepturi egale cu casa nationala de asigurari. Atunci piata va fi libera, iar salariile medicilor vor creste natural in functie de competenta. Spitalele vor fi obligate sa asigure standarde de calitate ridicate pentru a nu fi ocolite de firmele de asigurari. Eu chiar m-am gandit in acea zi, pe holurile spitalului, sa planific o campanie lobby pentru legea privatizarii in sanatate. Macar un mic viral pe blog-uri sa facem. Se baga cineva?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.