Training

Ziua Verde ii implica pe bloggeri in sustinerea unei cauze ecologice2 min read

Aug 27, 2008 2 min

Ziua Verde ii implica pe bloggeri in sustinerea unei cauze ecologice2 min read

Reading Time: 2 minutes

Bloggeri si ecologia

Ziua Verde este o campanie de promovoare a reciclarii deseurilor electrice si electronice si doreste sa-i implice si pe bloggeri. De aceea, a pus la cale un eveniment unde bloggerii sunt asteptati la o discutie moderata de prietenul Mihai Morar despre importanta reciclarii acestor deseuri si despre cea mai eficienta metoda prin care oamenii pot fi convinsi sa o faca.

Cea mai ingenioasa si realista idee pentru a convinge oamenii sa recicleze deseurile electrice si electronice va fi premiata cu un laptop. Inainte de a-si lua laptopul in primire, bloggerul castigator va trebui sa dea la schimb un aparat electrocasnic vechi sau uzat, care va fi reciclat de organizatori.

Asa cum ne-a obisnuit, Umbrela Verde militeaza pentru o Romanie curata. Prin urmare, Alinei Bratu i-a placut initiativa celor de la Ziua Verde si va fi si ea prezenta la eveniment pentru a-i sustine.

O sa vin si eu. Am vorbit cu Mihnea Miculescu sa profitam de ocazie si sa bem primul pahar de bere post concediu.

Intalnirea are loc maine (joi, 28 august 2008), ora 18.00, in Cafeneaua Cafepedia de pe strada Pictor Arthur Verona nr. 2, Bucuresti.

Cum sa-i convingi pe bloggeri sa se implice in campanii sociale

Tot mai multe campanii sociale apeleaza la sprijinul bloggerilor. Si asta pentru ca ei pot contribui consistent la cresterea notorietatii unei campanii.

Pe de alta parte, bloggerii au criteriile lor atunci cand aleg campaniile pe care sa le promoveze. Daca vrei sa afli ce ii motiveaza pe Cristian Manafu, Iulian Comanescu, Bobby Voicu, Sorin Tudor si Victor Kapra, citeste panelul Bloggeri de top despre implicarea in campanii de CSR .

Tot pe aceeasi tema este si articolul lui Cristi Manafu : Cum sa folosesti blogurile pentru a promova o cauza sociala.

Cei mai activi bloggeri ecologisti

Ecologia a devenit in ultimii 2 ani cel mai important trend in zona campaniilor sociale. Exista sute de bloguri care incearca sa schimbe atitudinea oamenilor fata de mediu. Pentru o lista mai lunga va recomand blogurile partenere Umbrela Verde.

Din punctul meu de vedere, bloggerii care scriu consistent si constant despre teme ecologiste sunt: Dragos Bucurenci; Dragos Dehelean; Mariana Duma; Marius Balaci.

Inchei cu trademark-ul lui Madalin Matica: “Meet me there!”

5 Comments
 1. Tuborg CSR - Recycling at Cafepedia at Core Target - Bogdan Gavrila
  [...] This debate was part of a bigger CSR project started by Tuborg in 2007 and today I could see that a large number of active romanian bloggers started to promote green ideas. [...]
 2. Raluca
  ca moderator al grupului Freecycle Timisoara, am avut de curand un nou record- in ce priveste reutilizarea resurselor: in ultima saptamana s-au donat pentru refolosire 200 de imprimante functionale si 2 monitoare prin intermediul grupului Freecycle. Sunt asteptate saptamana viitoare alte oferte de donatii de electronice, Politica grupului este doar DONATII, fara schimburi sau taxe ascunse. Astfel, in loc sa ajunga la gunoi, obiectele ajung sa fie refolosite. Raluca Ionescu, moderator
 3. Dragos Tuta
  Felicitari Raluca! E o initiativa foarte frumoasa.
 4. Raluca
  multumesc :) acum incercam sa atragem diverse firme interesate de acest tip de reciclare. Freecycle activeaza si in Bucuresti, si in Oradea, Brasov, Sibiu, Ploiesti (pentru cei interesati).
 5. Marius
  " RECICLÁ, reciclez = (vb. I. Tranz.) A prelucra anumite deşeuri în vederea refolosirii lor. " Conform definitiei, reciclarea inseamna prelucrarea unor deseuri (in vederea refolosirii lor), pe cand ceea ce se intampla pe grupurile freecycle este cu totul altceva, si anume refolosirea unor bunuri deja produse. P.S.: De cateva zile a aparut si Freecycle CRAIOVA.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.