Training

Tu cu cine votezi luna asta?4 min read

Jul 23, 2010 4 min

Tu cu cine votezi luna asta?4 min read

Reading Time: 4 minutesLa fel ca in ultimele 7 luni, pe TaraluiAndrei.ro se desfasoara concursul de proiecte. Cetatenii tarii voteaza proiectul care cred ca trebuie sa castige finantarea de 5.000 de euro.

Ne apropiem de sfarsitul lunii iulie, dar situatia numarului de voturi se poate oricand schimba. Pana in acest moment au fost acordate 1.775 voturi valide, impartite intre cele 10 proiecte inscrise in sectiunea “Orasul Tau“.  Am facut mai jos o scurta prezentare a proiectelor, ca sa le cunosti pe toate.

Proiectul “Joaca – bucuria copiilor” a fost propus de  Primaria comunei Valeni, din dorinta de a crea un spatiu de joaca pentru copiii din comuna Valeni, judetul Neamt. Parintii vor sa le ofere copiilor un spatiu de joaca intr-un cadru natural, cu zone si plantatii de arbori si arbustii si flori, un spatiu amenajat cu leagane, bancute, tobogane, carusel, groapa de nisip, balansoare, jucarii pe arc, mese de joc.

Colegiul Codreanu” a fost propus de Ramona Elena Chitiga  in parteneriat cu Colegiul National “Gheorghe Rosca Codreanu”. Proiectul are in vedere reamenajarea parcurilor Colegiului National (2 parcuri situate în fata institutiei, care sunt pozitionate de o parte si de alta a intrarii principale în liceu). În afara acestor parcuri mai sunt si 2 spatii verzi neamenajate. In total, vor ecologiza 3100 mp.

Proiectul ˝Salvati dintisorii!” a fost propus de Ancuta Banu in parteneriat cu Liceul Pedagocic ˝Nicolae Bolcas˝. Implementarea proiectului va avea ca rezultat deprinderea copiilor cu regulile igienei orale, evitarea alimentelor care produc carii, constientizarea parintilor asupra imprtantei pastrarii unei dentitii sanatoase la copii si a necesitatii consultatiilor medicale dentare periodice chiar si in cazul dentitiei temporare.

Proiectul “Turism responsabil pe Valea Bicajelului” a fost propus de Chitei Catalin in parteneriat cu Primaria Comunei Damuc si promoveaza turismul responsabil in randul vizitatorilor si al localnicilor din Valea Bicajelului (Trai Fantani-Cheile Bicajelului). Actiunile pe care le vor întreprinde sunt: achizitionarea si amplasarea a 40 de cosuri de gunoi din lemn, amplasarea unor panouri informative la intrarea în Valea Bicajelului (cu informatii si date despre Valea Bicajelului, sfaturi cu privire la protejarea mediului) sau realizarea si împartirea a 2500 de flyere informativ-educationale despre protejarea mediului.

Proiectul “Eco Clubul lui Andrei” a fost propus de Daniela Cadar in parteneriat cu “Asociatia Crestin-Umanitara Slujirea Vietii”. Eco Clubul lui Andrei va fi infiintat in comuna Valea Lupului, judetul Iasi si isi propune sa organizeze activitati care sa-i provoace pe copii si sa-i motiveze in vederea dezvoltarii constiintei ecologice. Astfel ei vor inlocui calculatorul cu aerul curat, vor confectiona bijuterii handmade unicat, si vor confectiona diferite obiecte din materiale ecologice, se vor familiariza cu bucuria de a planta si ingriji flori, legume si zarvaturi, vor fi aproape de pasarile si animalele de curte pe care le vor putea observa indeaproape si ingriji, vor face drumetii si expeditii si vor invata ce inseaman sa fii aproape de natura.

Proiectul “Vrem un mediu curat si o viata sanatoasa” a fost propus de Gheorghe Carpinisan in parteneriat cu organizatia “Alea” si are ca obiective ecologizarea malurilor raului Ampoi pe portiunea care traverseaza zona populata a municipiului Alba Iulia, dar si promovarea ciclismului ca sport si ca mijloc ecologic de deplasare, prin organizarea de cursuri, concursuri si marsuri in lunile martie-iunie 2011.

Parcul copiilor bucurie-educatie-sanatate” a fost propus de Alina Apolzan in parteneriat cu Scoala cu cls. I-VIII ” Iuliu Maniu” Vintu de Jos, Jud. Alba. Proiectul isi propune sa realizeze un loc de joaca pentru copiii din comuna, sa creeze un loc de socializare si de recreere pentru toti cetatenii comunei, sa amenajeze alei prin  plantarea unor arbori si arbusti ornamentali, sa formeze si sa dezvolte o constiinta ecologica si un comportamentului ecologic la elevi si nu in ultimul rand, sa stimuleze interesul comunitatii prin implicarea în proiecte.

Proiectul “Parcul bunicilor pentru nepoti a fost propus de BOGDAN PETRUC in parteneriat cu “Asociatia de locatari Fantanele” si incearca sa intretina parcul de 2000 mp din localitatea Fantanele, prin achizitionarea materialelor necesare. Membrii asociatiei vor ajuta la intretinere si amenajari si astfel zona verde va fi mentinuta curata pentru mult timp.

Proiectul „Verde. Miscare. Viata” a fost propus in parteneriat cu “Scoala cu claseleI-VIII Volovat”, din necesitatea construirii unui teren de sport pe terenul din fata scolii. Beneficiarii vor fi cei aproximativ 200 prescolari, 550 de elevi, 2000 de tineri din comunitate dornici sa faca miscare, adultii si nu în ultimul rand echipa de fotbal “Avantul Volovat”.

Proiectul “Bucuresti – un oras fara rable!” a fost propus de Daniela Popovici in parteneriat cu “Asociatia Viitor Plus”, fiindca prea multe masini sunt abandonate  in parcari, pe strazi si bulevarde si creaza impresia de aspect neingrijit, insalubritate si lipsa de gospodarire. Rezolvarea acestei situatiii ar putea aduce zeci de mii de lei la bugetele primariilor de sector din taxe de parcare, ar elibera cateva sute de locuri de parcare pentru numerosi cetateni care se confrunta cu aceasta problema si ar elimina o prezenta daunatoare de pe spatiul verde.

Tu cu cine votezi?

3 Comments
  1. Dragos Tuta
    Tu cu cine votezi luna asta? http://bit.ly/cBfGSB
  2. Ionut Oprea
    RT @dragostuta: Tu cu cine votezi luna asta? http://bit.ly/cBfGSB
  3. Sofortkontakte
    Articolul mare cu o mulţime de informaţii utile vă mulţumesc

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.