Select Page

Poti sa aduci orice acuzatie cetatenilor ridicati de Jandarmerie pe 2 decembrie din Pungesti (aberanta sau nu), dar in niciun caz nu ai voie sa ii privezi de drepturile lor. Si daca ar fi platiti sa protesteze asa cum insinueaza multi tot e dreptul lor. Sa nu uitam ca compania Chevron a ajuns sa obtina dreptul de explorare pe acel teren dupa ce a profitat de o chichita legala prin care a trecut peste votul reprezentantilor locali, iar acum compania impreuna cu reprezentantii Ministerului Afacerilor Interne vor mai mult decat incalcarea unei hotarari, vor incalcarea drepturilor omului.

E incredibil cum o femeie “ridicata” fara niciun motiv transparent comunicat de jandarmerie declara in mod repetat ca merge singura la duba, dar este ignorata, bruscata si luata pe sus. In filmul de mai jos gasiti aceste secvente la minutul 4 si 25 de secunde.

Imi doresc foarte mult sa stiu care este pozitia Foreign Investors Council si a Fundatiei Romanian Business Leaders la cele intamplate. Daca nu exista nicio pozitie comunicata public la un astfel de eveniment cred ca e normal sa subintelegem ca liderii sectorului de business (din care face parte inca si Chevron) accepta situatia si implicit isi doresc un sprijin similar intr-o situatie similara (ignorarea opiniilor comunitatii gazda). Eu sper insa ca reactia sa apara cat mai curand deoarece membrii board-urilor de conducere ale celor doua organizatii stiu foarte bine ca nicio companie nu are voie sa ignore dorintele si cererile stakeholderilor sai, mai ales cand vorbim de comunitatile gazda – in mijlocul carora compania isi desfasoara operatiunile creeand automat impact negativ.

O reactie a mediului de business ar fi un pas imens in procesul de promovare a sustenabilitatii in tot sectorul economic romanesc. Lipsa acestei reactii ne va da in jos mult si o sa continuam sa vorbim multi ani de acum incolo doar despre caritate si sponsorizari … pentru ca probabil asta va fi si solutia Chevronului la Pungesti (sau macar o lectie pentru urmatoarele locatii de explorare: sa dea niste bani inainte sa ajunga ca sa poata sa ignore mai usor apoi parerile celor care voit sau nu ii primesc in mijlocul lor, in casele lor si in viata lor).

Dragi lideri ai sectorului de business din Romania, daca ati sustinut vreodata o campanie anti violenta asupra femeilor sau anti bullying e cazul sa actionati. Cetatenii din Pungesti sunt agresati de cei mai puternici decat ei la fel cum o femeie este batuta de sotul ei.

Si incercati va rog sa va ganditi putin si la copiii vostri.

Cu incredere maxima, Dragos – tata a 3 baieti.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iP6UG2yqhKc[/youtube]

Update: Povestea prezentata intr-un cadru mai larg si cu mai mult sentimentalism

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9dwOIQzEbn4[/youtube]

Ca sa ajunga la Pungesti Jandarmii au avut nevoie de un ordin de deplasare din unitate. Sunt foarte curios cine a semnat acest ordin. Stie cineva unde ar trebui depusa o cerere pentru a obtine aceasta informatie?