Select Page

De ceva timp nu stiu care dintre stari ma caracterizeaza mai bine: 1) Eurosceptic; 2) Prost informat sau 3) Prost pur si simplu?

European Council - Family photo

Photo credit to http://www.consilium.europa.eu

Nu sunt specialist in politici europene, nici macar nu am urmarit atent fenomenul doar ca mesajele care ajung la mine spun ca UE ne promite competitivitate prin plafonare: toate statele membre trebuie sa fie egale – in privinta taxelor, a preturilor, a politicilor samd.

Oare intr-o faza 2 o sa vorbim si de salariu european unic, resurse naturale unice si distribuite in mod egal, inteligenta unica si egala?

Repet, fara a ma da specialist si nici din dorinta de a “o arde” cu euroscepticismul am asa o senzatie ca politica asta de egalitate e din ce in ce mai transparent comunicata si imi provoaca oaresce teama de greselile trecutului.

Ce intrebare ma chinuie de fapt?

Daca UE sustine ca romanii (persoane fizice sau agenti economici) trebuie sa plateasca acelasi pret pe gaze cu toti europenii pentru ca altfel ar detine un avantaj competitiv major si ar dezechilibra piata (in conditiile in care da, avem niste resuse naturale in plus fata de altii)

ma intreb:

Cand o sa sustina aceeasi Uniune Europeana ca Grecia trebuie sa ofere turism la acelasi nivel (calitativ si cantitativ) cu Romania (ca nah’ si grecii au niste resurse naturale si culturale superioare noua din punct de vedere turistic).

M-am gandit sa va cer si voua parerea dupa ce am vazut multe share-uri pe Facebook la articolul: Comisia Europeana pregateste legislatia pentru coordonarea politicilor economice nationale cu Bruxellesul. Din pacate niciunul dintre prietenii mei care au dat share nu si-au spus parerea – o fi de bine, o fi de rau?

Cine ma ajuta sa elucidez in care din cele 3 star ma aflu de fapt: eurosceptic, prost informat sau prost pur si simplu?