Ca si la fotbal, in CSR ploaia vine de la Londra!2 min read
Reading Time: 2 minutesIntro: e un articol pentru coordonatoarele de CSR. Dragelor m-am gandit la acele dintre voi care nu sunt pasionate de fotbal. Considerati lectura recomandata in articolul de mai jos ca o alternativa la meciul care o sa va tina iubitii lipiti de televizor.
Pentru posteritate: in aceasta seara urmeaza sa se dispute partida Chelsea Londra – Steaua Bucuresti.
In portia zilnica de stiri din domeniu (si mie imi e inca greu sa ii zic ‘industrie’) am primit ieri o alerta CorporteRegister.com care mi-a amintit de o organizatie din UK cu care am luat contact prima data in timpul trainingului de CSR de la Madrid de acum 2 ani.
Cei de la The Co-operative Group sunt niste englezi care afirma cu dovezi ca activeaza sustenabil si responsabil inca de prin 1844. Ei si-au lansat de curand ultimul “Ethical plan” cu propuneri pentru anii 2013-2015.
Desi au ambitii mari, n-as crede ca exista posibilitatea sa nu le implineasca, mai ales ca au in spate o experienta atat de bogata si niste premii faine.
Ce fac ei de fapt?
Functioneaza precum o cooperativa de consum ce are o gama diversa de afaceri care sunt detinute de catre membrii sai, fiind cea mai mare organizatie de acest tip din Marea Britanie. Au peste 6 milioane de membri care au importanta majora in managementul afacerii, dar si in modul in care obiectivele sale sociale sunt atinse. Grupul cuprinde diverse domenii, incluzand: alimentatie, turism, servicii financiare, sanatate, pompe funebre, servicii juridice etc. Orice persoana cu varsta mai mare de 16 ani poate deveni membru, cu conditia sa impartaseasca valorile si principiile pe care grupul a fost fondat. In fiecare an membrii primesc o parte din profitul grupului, pe baza valorii totale a profitului obtinut.
Ei se ambitioneaza sa devina cea mai reprezentativa afacere din UK prin stabilirea de obiective provocatoare in ceea ce priveste diversitatea si schimbarile din structura de guvernare corporativa.
Planul
Cuprinde obiective in opt “zone de interes”, cum ar fi sprijinirea start-up business, combaterea saraciei la nivel mondial si protejarea mediului. Si-au asumat si un angajament pentru a se asigura ca 40% din personalul Co-operative Group si Co-operative Bank va fi alcatuit din femei pana in 2018. Obiectivul este mare pentru ca merge dincolo de recomandarea de 25% facuta de FTSE 100 catre companiile membre.
Voi ii cunosteati? Credeti ca sunt un punct de refetinta pentru viitorul practicilor de CSR? Cum vi se par rapoartele lor de Sustenabilitate?